دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

هشدار درباره تهدید حمله به مراکز هسته‌ای در خاورمیانه

معاون وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه تهدید حمله به تاسیسات هسته‌ای در خاورمیانه اقدامی بسیار خطرناک است، گفت: اگر آمریکا موشک‌های میان‌برد خود را در جایی مستقر کند، مسکو از تعلیق توافقنامه ممنوعیت استقرار این نوع موشک‌های صرف‌نظر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۲۳۶۷۴۷

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تهدید به حمله به تاسیسات هسته‌ای در منطقه خاورمیانه منجر به کاهش آستانه مجاز در این زمینه می‌شود. به گفته وی، حمایت طولانی مدت ایالات متحده اسرائیل را به اتخاذ مواضع «بیش از حد سخت گیرانه» در قبال ایران و سایر کشورها سوق داده است.

 

معاون وزیر امور خارجه افزود: ضمن اینکه، اخیراً روندی دوباره شروع به ظهور کرده است که از تأسیسات هسته‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای به‌عنوان «یک ابزار، اگر نه برای رویارویی مستقیم نظامی، بلکه برای جنگ اطلاعاتی روانی» استفاده می‌شود. این راهی بسیار خطرناک است زیرا در واقع منجر به پایین آمدن آستانه قابل قبول در این زمینه خواهد شد.

 

ریابکوف یادآور شد که، بحث احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران و البته حملات روزانه نیروهای اوکراینی به نیروگاه اتمی زاپاروژیه نشان می‌دهد که در کشورهایی که خود را پشت سر آمریکا پنهان می‌کنند، سهل انگاری امنیتی، نظامی و سیاسی در حال شکوفایی است. و این وضعیت باید پایان یابد.

 

روز گذشته، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ‌های بین المللی در وین، گفته بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) تصمیم گرفته تا به طور موقت کارشناسان خود را از تاسیسات هسته‌ای ایران به دلیل اوضاع متشنج در منطقه خاورمیانه خارج کند.

 

شرط روسیه برای صرف‌نظر کردن از تعلیق ممنوعیت استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌تر

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین به خبرنگاران گفت که اگر آمریکا چنین موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌تر را در هر نقطه از جهان مستقر کند، طرف روسی از تعلیق توافقنامه مربوط به استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌تر (پیمان INF ) در خاک خود صرف نظر می‌کند.

 

سرگئی ریابکوف، این موضوع را در رابطه با آغاز رزمایش سالاکنیب-24 (Salaknib 24) با حضور نظامیان آمریکایی و فیلیپینی در شمال فیلیپین در حال برگزاری است، مطرح کرد. در طول این مانورها، ایالات متحده برای اولین بار یک سامانه موشکی میان برد MRC از کلاس (Mid-Range Capability) را مستقر کرد.

 

این دیپلمات بلندپایه روس افزود: «ما بیش از یک بار گفته‌ایم که ظهور تسلیحات میان‌برد و کوتاه‌تر آمریکایی در هر منطقه‌ای از جهان به معنای کنار گذاشتن تعلیق توافقنامه مربوط به این تسلیحات توسط روسیه خواهد بود». وی یادآور شد که هر تصمیمی در مورد سرنوشت تعلیق مشارکت روسیه در پیمان INF توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اتخاذ می شود.

 

ریابکوف ادامه داد: بر این اساس، هر تصمیمی در این زمینه در بالاترین سطح ما اتخاذ می‌شود، اما آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که دوره ثبات نسبی در این زمینه برای آنها به پایان خواهد رسید، اما ظاهراً آنها مسیر دیگری را در پیش گرفته‌اند.

 

در این رابطه، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن نیز بامداد امروز اعلام کرد که ایالات متحده سلاح‌های بی‌ثبات‌کننده‌ای که قبلاً بر اساس توافقنامه مربوط به عدم استقرار نیروهای هسته‌ای میان‌برد ممنوع شده بود، را برای استقرار در منطقه آسیا و اقیانوسیه از سایه بیرون آورده است.

 

آنتونوف گفت: «نمایش علنی پنتاگون از توانایی‌های خود برای استقرار سریع تسلیحات موشکی که قبلاً بر اساس پیمان INF ممنوع شده بود در منطقه آسیا و اقیانوسیه نگرانی عمیقی را ایجاد می‌کند. در اصل، آمریکایی‌ها یک کلاس کامل از سلاح‌های بی‌ثبات‌کننده خود ا از سایه بیرون آورده اند تا برتری نظامی خود را بر دشمنان خود نشان دهند.»

 

سفیر روسیه چنین اقداماتی را ضربه‌ای قدرتمند به ثبات استراتژیک خواند و افزود: «استقرار موشک‌های میان‌برد پنتاگون یک «روز سیاه» برای امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود.»/ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار